qui som?

Les ànimes del projecte

Xaro López i Jacint Soler

Tenim la sort que la nostra feina ens apassiona, cada dia s’aprenen coses noves, cada dia et relaciones  amb persones, cada dia tens una motivació especial que fa que vas al mercat i penses en quin plat pots fer o millorar amb aquell producte que fa tan bona cara, que vas a veure uns amics i acabes intercanviant receptes, que obres un vi desconegut i ja penses a qui li agradarà allò que a tu et fa xalar, que et trobes un desconegut i acabes parlant de menjar, de beure, de has anat aquí o allà, de has menjat això o allò.

“La gastronomia forma part de les nostres vides…”

La gastronomia forma part de les nostres vides i a nosaltres ens entusiasma que tothom qui ve a casa nostra ho faci donant-nos la confiança que aquell àpat no només el farà gaudir mentre en siguem responsables, sinó que el farà emocionar cada vegada que parlant de gastronomia recordi el pas per les nostres taules.

“Tenim la sort que la nostra feina ens apassiona, cada dia s’aprenen coses noves…”

Som un matrimoni de cuiners autodidactes que ens divertim cada dia dins d’una cuina i que intentem formar part dels petits grans moments de les persones que volen gaudir de la nostra manera d’entendre l’apassionant món de la gastronomia.

És veritat!! No hem treballat als fogons de grans cuiners als que admirem i respectem, i als que sempre que podem els fem formar part de les nostres vides anant a tastar allò que fan a casa seva, però el projecte que precedeix al Cau de l’ateneu, el Cau Faluga de Manlleu, ens ha permès adquirir una experiència que potser sota el paraigües d’un gran mestre no hauríem tingut.

“És veritat!! No hem treballat als fogons de grans cuiners als que admirem i respectem…”

Aquest, el restaurant Cau Faluga, ha estat recomanat a la prestigiosa Guia Michelin els cinc anys en què nosaltres dos hem estat al capdavant del projecte i això ha fet que el repte diari de mantenir un estàndard de qualitat hagi estat molt més que enriquidor.

L’edifici on som té més de 150 anys d’història vinculada amb el món de la cultura, va ser seu de l’Ateneu Obrer Manresà, però també va ser diferents teatres, sala de cinema, galeria d’art i escola, entre d’altres. Quan nosaltres el vam trobar feia 12 anys que estava en un estat d’abandonament i deixadesa a causa de la falta d’ús i que en els darrers 40 les reformes que s’havien fet, en comptes de recuperar les edificacions originals, les tapaven. Nosaltres, no només vam decidir com el volíem i vam fer tot el disseny de la decoració, sinó que també vam fer la majoria de treballs de paleta, pintor, fusteria i jardineria per portar la recuperació a terme i així també reutilitzar materials existents a l’obra per tal de fer un espai còmode, bonic, pràctic i de construcció sostenible. Si en voleu saber més detalls, quan vingueu a casa ens ho feu saber i us ho explicarem tot fent un “tour” pel restaurant.

Tenim un profund respecte pel producte, però sobretot tenim veritable admiració per als productors, ells coneixen més bé que ningú allò que conreen, el ramat que els fa patir cada dia o la feina que els ha portat fer aquell oli o aquell vi. Parlant i escoltant els productors no només aprens moltíssim, sinó que aquell moment passa a formar part dels moments dels nostres comensals a través de les nostres taules.

El projecte del Cau de l’Ateneu no és només un projecte empresarial, és un projecte de vida, tenim tot el nostre entorn a la comarca del Bages i quin lloc més especial que el Centre històric de Manresa, que el casc antic del Cor de Catalunya, per conciliar feina, família i passió. L’edifici històric on som, l’Ateneu de Manresa, ens permet oferir de diferents maneres el nostre concepte gastronòmic.